by: GASTRO KOFER

VIŠE OD 80 POSTO GOSTIJU SU SVEJEDI KOJIMA SU POKAZALI KOLIKO HRANA BEZ MESA MOŽE BITI UKUSNA

Ideja oko koje se vrti cijela filozofija restorana je održivost, započinje Dario priču o BioManiji. Iz priče o održivosti proizašlo je i veganstvo i cijeli koncept poslovanja, a u svojoj su kuhinji uspjeli pogoditi okuse koji zadovoljavaju i najzahtjevnija nepca, čak i ona koja su inače navikla na meso. Zato nam odmah na početku Dario otkriva kako je većina njihovih gostiju, njih više od 80 posto, svejed. I vraćaju se, imaju omiljena jela, dovode prijatelje, odabiru BioManiji za druženja…

best vegetarian restaurant in zagreb croatia

SVAKO JELO JE UKUSNO, ALI I NUTRITIVNO BOGATO I URAVNOTEŽENO

BioMania koristi, dakle, isključivo organske namirnice, bilo da su certificirane ili da su od provjerenih proizvođača koje osobno poznaju. „Više od 90 posto svega radimo od nule, bez poluproizvoda. Bazu za mnoga jela čine grahorice, mahunarke, orašasti plodovi i u manjoj mjeri soja, jer ne želimo ovisiti o industrijskoj proizvodnji.

Pročitaj više

Vegani ga obožavaju

objavljeno u: Jutarnji list foto: Darko Kontin Svi pričaju o neobičnom bureku iz zagrebačke Tkalčićeve, isprobali smo ga, evo o čemu je riječ Prije nego što se uvrijedite na spomen ‘bureka s batatom‘, naš savjet je da mu ipak pružite priliku, mogao bi vam se svidjeti Umjesto klasičnog vučenog tijesta, nadjev drže rižine kore, a umjesto mesa, punjen je batatom, tako nekako zvučao bi najtočniji opis bureka koji smo probali …

Pročitaj više

Gastro recenzija

EMA GLAVINA za Telegram SUPER1 Ovaj restoran u Tkalči nije svačiji prvi izbor, ali vrvi turistima. Posjetili smo ga i otkrili zašto Donosimo naše iskrene dojmove i preporuke jela U godini u kojoj je Zagreb dobio niz novih restorana, jedan od svježijih dodataka gradskoj gastro sceni smjestio se pri samom vrhu Tkalčićeve ulice. BioMania, već poznata ljubiteljima plant-based prehrane s otoka Brača, u prosincu je otvorila svoju zagrebačku adresu i …

Pročitaj više