objavljeno u: Jutarnji list

foto: Darko Kontin

Svi pričaju o neobičnom bureku iz zagrebačke Tkalčićeve, isprobali smo ga, evo o čemu je riječ

Prije nego što se uvrijedite na spomen ‘bureka s batatom‘, naš savjet je da mu ipak pružite priliku, mogao bi vam se svidjeti
Umjesto klasičnog vučenog tijesta, nadjev drže rižine kore, a umjesto mesa, punjen je batatom, tako nekako zvučao bi najtočniji opis bureka koji smo probali nedavno, a o kojem se već neko vrijeme naveliko govori. I znamo, znamo, neki će odmah reći kako je burek samo onaj s mesom, a sve ostalo su pite. No, ovdje će vas, sada je već jasno, iznenaditi i puno više od nadjeva.

Upravo tu varijantu s batatom, u koju dodaju još i blitvu te poslužuju uz kremu od indijskih oraščića i češnjaka, koja je gotovo identičnog okusa kao i pravo vrhnje životinjskog podrijetla, probali smo ovih dana i prilično nam se svidjela. Burek je bio odlično, bogato i moćno začinjen, izvana lijepo hrskav (bez one gumenaste teksture koja se zna pojaviti kada koristimo rižin papir), a iznutra kremast i već pri prvom zalogaju postalo nam je jasno zašto se u BioManiju gosti vraćaju po još.

Saznaj više

Gastro recenzija

EMA GLAVINA za Telegram SUPER1 Ovaj restoran u Tkalči nije svačiji prvi izbor, ali vrvi turistima. Posjetili smo ga i otkrili zašto Donosimo naše iskrene dojmove i preporuke jela U godini u kojoj je Zagreb dobio niz novih restorana, jedan od svježijih dodataka gradskoj gastro sceni smjestio se pri samom vrhu Tkalčićeve ulice. BioMania, već poznata ljubiteljima plant-based prehrane s otoka Brača, u prosincu je otvorila svoju zagrebačku adresu i …

Pročitaj više