Index.hr: 23. 04. 2025.

“Ne oponašamo meso, već stvaramo okuse koji odgovaraju svima”

Veganski burek BioManije postao je svojevrsni kultni hit. Gosti dolaze čak iz Sarajeva samo da bi ga kušali, a kada su ga prvi put jeli, nisu ni primijetili da je veganski. To je, čini se, i suština njihova pristupa – ne imitiraju meso, nego stvaraju okuse koji zadovoljavaju sve, bez potrebe za kompromisima.

BioMania Zagreb
Foto: Hana Kajari/Index

Odgovara im toliko da gosti unaprijed rezerviraju neka jela, poput sarme, a promjene jelovnika zbog sezonskih namirnica nailaze na otpor jer se ljudi teško odriču omiljenih jela. Tako sada, s dolaskom proljeća, sarma odlazi s jelovnika, a dolaze neke novosti, poput rižota sa šafranom.

Pročitaj više na Index.hr

Vegani ga obožavaju

objavljeno u: Jutarnji list foto: Darko Kontin Svi pričaju o neobičnom bureku iz zagrebačke Tkalčićeve, isprobali smo ga, evo o čemu je riječ Prije nego što se uvrijedite na spomen ‘bureka s batatom‘, naš savjet je da mu ipak pružite priliku, mogao bi vam se svidjeti Umjesto klasičnog vučenog tijesta, nadjev drže rižine kore, a umjesto mesa, punjen je batatom, tako nekako zvučao bi najtočniji opis bureka koji smo probali …

Pročitaj više

Gastro recenzija

EMA GLAVINA za Telegram SUPER1 Ovaj restoran u Tkalči nije svačiji prvi izbor, ali vrvi turistima. Posjetili smo ga i otkrili zašto Donosimo naše iskrene dojmove i preporuke jela U godini u kojoj je Zagreb dobio niz novih restorana, jedan od svježijih dodataka gradskoj gastro sceni smjestio se pri samom vrhu Tkalčićeve ulice. BioMania, već poznata ljubiteljima plant-based prehrane s otoka Brača, u prosincu je otvorila svoju zagrebačku adresu i …

Pročitaj više